dinsdag 15 mei 2012

4.4.1 Voorbeeld Huisregels Flexibel Werken


Voorbeeld huisregels

Ondergetekenden spreken het volgende af:

(Doorhalen wat niet gewenst of overbodig wordt, dan wel invullen wat wenselijk wordt gevonden):

1. FLEXIBEL WERKEN

De leidinggevende benoemt bovengenoemde medewerker tot een flexibele medewerker en laat voortaan aan zijn/haar oordeel over waar hij/zij de opgedragen werkzaamheden het meest effectief en efficiënt kan verrichten. De medewerker zal voortaan niet worden gecontroleerd of beoordeeld op het aantal uren aanwezigheid op kantoor.

2. OUTPUTCONTRACT / RESULTATEN

De leidinggevende en de medewerker hebben met elkaar (voldoende) duidelijk afgesproken welke resultaten op welke termijn van de medewerker worden verwacht. Indien één van beide partijen hierop prijs stelt, wordt dit op schrift gesteld.
De medewerker zegt toe dat hij de leidinggevende regelmatig op de hoogte zal houden van de vorderingen van zijn activiteiten. Indien zich wijzigingen in de omstandigheden voordoen, zal hij de leidinggevende hiervan tijdig op de hoogte stellen en samen beslissen zij of er noodzaak/aanleiding is het streefdoel bij te stellen.

3. WERKAFSPRAKEN

  1. De medewerker zal met het oog op contacten met collega's en andere informele contacten trachten gedurende (minstens/circa)… dagdelen per week werkzaamheden op kantoor te zullen verrichten.
  2. De medewerker zegt toe (zoveel mogelijk) te zullen deelnemen aan de formele en sociale activiteiten van de afdeling.
  3. De medewerker zal zich inspannen de leiding en de collega's goed van zijn activiteiten en bevindingen op de hoogte te houden.
  4. De medewerker zegt toe er steeds voor te zorgen dat hij tijdens blokuren goed telefonisch bereikbaar is. Hij houdt het secretariaat/office management van zijn bereikbaarheid op de hoogte.
  5. Aantal malen per dag dat de medewerker de e-mail / voice-mail of andere berichten uitleest:... maal.
  6. Oproepbaarheid: De medewerker vervoegt zich onmiddellijk naar kantoor, indien de leidinggevende hierom verzoekt, bijvoorbeeld in geval van spoedeisende activiteiten. (Een dergelijk verzoek moet in dit kader als een normale werkinstructie worden gezien.)
  7. Indien de leidinggevende hieraan behoefte heeft, bijvoorbeeld ten behoeve van doorberekening van afdelingsproducten aan de opdrachtgever(s), levert de medewerker periodiek overzichten/tijdsspecificaties van de activiteiten waaraan de medewerker zijn werktijd heeft besteed.
  8. De medewerker past op kantoor 'clean desk' toe, zodat tijdens zijn afwezigheid anderen van zijn werkplek gebruik kunnen maken.

4. ZIEKMELDING EN HERSTELMELDING

Indien de flexibele werker ziek is, zal hij dit volgens de gebruikelijke procedure melden (voor ... uur, aan ........................ ), en gelden de gebruikelijke controlevoorschriften. Hetzelfde geldt voor herstelmelding.

5. VAKANTIE EN ADV

Voor het opnemen van vakantiedagen dient vooraf toestemming aan de leidinggevende te worden gevraagd. De flexibele werker geeft zijn verzoek door aan het secretariaat dat de afschrijving van de verlofdagen bijhoudt.


Aldus overeengekomen te ........................... de ............... 19......


Handtekening leidinggevende: ......................................


Handtekening medewerker: ......................................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten