dinsdag 21 april 2020

9 TeleWerkWijzer - Het Wat en Hoe van Telewerken sinds 2020

Deze versie 15 van het boek TeleWerkWijzer is een bijdrage in de strijd tegen het #SARS-CoV-2 virus dat de ziekte #Covid19 veroorzaakt. Wij geven daarom dit boek gratis uit onder een #CreativeCommons licentie. De auteursrechten berusten uiteraard bij ons, Jeroen en Jan Willem, maar je mag dit werk #kosteloos #kopiƫren en #delen met anderen (CC BY-NC-ND licentie). Het boek is hier als PDF te downloaden en bij ons ook verkrijgbaar als #Epub bestand.

Telewerkwijzer gaat over telewerken en de keuzes voor en tegen telewerken in verschillende werkomgevingen. Het is met name een praktische handleiding en geen collegebundel. Er wordt aandacht besteed aan het invoeren van telewerken, de kansen en de valkuilen, op zowel zakelijk als persoonlijk gebied.

Het boek gaat niet speciaal of alleen over de thuiswerkende huisvrouw of de arbeidsgehandicapte medewerker, maar over organisaties en medewerkers die telewerken en mobiel werken inzetten als onderdeel van een uitgekiende arbeidsstrategie. Bedrijfsculturele en ‑organisatorische aspecten, facetten van (arbeids)recht, technologie en techniek komen aan bod, vooral met veel voorbeelden en tips.

Dit boek is geschreven voor de manager en de medewerker die een verantwoorde keuze willen maken voor de invoering van telewerken. Moet ik het doen en, zo ja, hoe moet dat dan? Wat mag ik niet vergeten en wie moet ik informeren? Wat is de handigste volgorde? Waar gaat het vaak mis? Het doel is de manager te helpen beslissen of telewerken in een of andere vorm voor zijn organisatie(onderdeel) beschikbaar moet komen en op welke facetten gelet moet worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten